سیپ ترانک چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیپ ترانک (SIP Trunk) یک مفهوم و فناوری نام آشنایی است که چند سالی وارد شاخه مخابرات و ارتباطات شده است و با قابلیت هایی که به ارمغان آورده است می تواند جایگزین بسیار خوبی برای تماس های صوتی آنالوگ معمول باشد.
چنان چه با مفهوم ویپ یا همان تماس اینترنتی آشنا باشید، درک سیپ ترانک به مراتب آسان تر خواهد بود چرا که درواقع همان تماس های صوتی اینترنتی است که تعمیم داده شده‌اند  به گونه ای که برای استفاده همزمان و گروهی چند نفر در یک اداره یا شرکت خصوصی یا دولتی قابل استفاده باشند. توضیحات بیشتر را در ادامه همین مقاله داشته باشید.

سیپ ترانک چیست؟

سیپ یا SIP مخفف session initiation protocol می‌باشد که به عنوان یک استاندارد جهانی برای سرویس های VoIP (یا Voice-over-Internet Protocol) در نظر گرفته است. به بیان ساده تر، سیپ (SIP) پروتکلی است که با کمک آن می توان تماس های صوتی را بر روی اینترنت تحت سرویس voice over IP (یا VoIP) انجام داد. سیپ به کاربران خود این امکان را می‌دهد تا در هر زمان و مکان از طریق اینترنت ارتباطات یکپارچه خود را داشته باشند. منظور از ارتباطات همان تماس های صوتی معمول است که این بار بر روی بستر اینترنت صورت می گیرد.
حال ترانک به چه معناست؟ ترانک در اصل از ترانکینگ گرفته می‌شود و در علم مخابرات به روشی گفته می شود که از طریق آن می توان دسترسی به شبکه را برای چندین کاربر فراهم کرد به گونه ای که به جای اشتراک گذاری تکی اطلاعات برای هر کاربر، کل اطلاعات را از طریق یک خط ترانک منتقل کرد. اگر بخواهیم به طور ملموس تر توضیح داده باشیم می توانید تنه درخت را در نظر بگیرید که اطلاعات را از خارج شبکه اینترنت دریافت کرده و با شاخه های خود به اشتراک می گذارد و بالعکس.

ترکیب سیپ و ترانک، فناوری سیپ ترانک را ایجاد کرده است که می تواند در ادارات و شرکت های تجاری مورد استفاده قرار بگیرد و بسیاری از مشکلات آن ها را حل کند. منظور از حل مشکلات: کاهش هزینه ها و به صرفه بودن از نظر اقتصادی، داشتن یک تماس صوتی با کیفیت در هر زمان و مکان، ایجاد تماس های گروهی بر روی یک خط تلفن، برقراری تماس ها با امنیت بالا و غیره است.

برای درک بهتر مفهوم سیپ ترانک، شکل زیر را داشته باشید. مشاهده می‌کنید که در اینجا تماس های صوتی اداره یا شرکت شما از طریق یک یا چند کانال (بسته به تعداد مورد نیاز شما) به PBX فرستاده می‌شوند تا از طریق siptrunk به اینترنت منتقل شوند.

سیپ ترانک

سرویس سیپ ترانک مخابرات چگونه کار می‌کند؟

سیپ ترانک مخابرات همان سرویس ها و ارتباطات مبتنی بر IP است که اخیراً شرکت مخابرات اقدام به واگذاری آن ها کرده است. شرکت مخابرات به منظور کاهش هزینه ها، کاهش تعداد زوج سیم های استفاده شده و همچنین پر شدن کابل های ارتباطی، سرویس SIP trunk را معرفی کرد و همواره در صدد ترغیب بخش های خصوصی و دولتی مختلف است تا بتوانند از قابلیت های بی نظیر این فناوری استفاده کنند.
سیپ ترانک مخابرات به این صورت است که شما می توانید از مجموعه کانال های همزمان شرکت مخابرات که 10، 20، 150 یا حتی 1000 کانالی هستند استفاده کنید بدون اینکه هیچ محدودیت جغرافیایی بتواند شما را از داشتن این فناوری و امکانات منع کند.

راه اندازی خطوط سیپ ترانک

قدم بعدی ما پاسخ به پرسش “چگونه می‌توان خطوط سیپ ترانک را راه اندازی کرد؟” است. در راستای پاسخ به این سوال، از این نکته شروع می کنیم که سرویس سیپ ترانک همانند دیگر شاخه های مخابرات یک علم است و این علم نیز نیازمند آموزش است و صد البته باید توسط حرفه ای ها و متخصصان این شاخه انجام شود تا در آینده بتوانید با اطمینان و آسایش بیشتری از خدمات آن استفاده کنید؛ پس انتخاب صحیح و آگاهانه شرکت راه اندازی کننده سیپ ترانک باید در اولویت کارهای شما قرار بگیرد.
برای راه اندازی سیپ ترانک قبل از هر چیز به یک شبکه نیاز دارید شبکه ای که سالم باشد؛ به این معنی که بتواید صدا یا Voice را با حداقل تاخیر و همچنین حداقل تلفات بسته (Packet lost) ممکن به اشتراک بگذارید. در قدم بعدی به IP و Gateway نیاز دارید تا از طریق Gateway به سرویس ویپ (VoIP) متصل شوید.
راه اندازی خطوط سیپ ترانک به شیوه های مختلفی از جمله راه اندازی خطوط سیپ ترانک بر روی کابل مسی و فیبر نوری و همچنین راه اندازی خطوط سیپ ترانک بر روی روتر سیسکو اشاره کرد که خوشبختانه هر دوی این مورد توسط شرکت ارتباط سنتر امکان پذیر است.

راهنمای خرید سیپ ترانک

قبل از خرید بهتر است بدانید که خطوط سیپ ترانک در دسته خطوط تجاری در شرکت های دولتی و خصوصی و غیره قرار می‌گیرند به این صورت که این امکان را فراهم می کند تا به طور همزمان چند کاربر از یک خط تلفن استفاده کرده و تماس های صوتی خود را برقرار کنند. قدم  بعدی انتخاب کانال یا تعداد کاربرانی است که شما نیاز دارید به خطوط سیپ ترانک وصل شوند و در آخر داشتن یک شبکه اینترنتی وایرلس است. شایان ذکر است که خطوط سیپ ترانک مخابرات در دو دسته خطوط چهار رقمی و پنج رقمی به صورت یکطرفه و دو طرفه موجود هستند و به تازگی سرویس tel30 تلسی نیز ارائه می‌شود که بسته به نیاز و درخواست شما صادر و پیاده سازی می‌شوند.

نکات مهم در خرید سیپ ترانک که هر خریدار باید بداند!

جمع بندی

سیپ ترانک به معنای جمع آوری تماس های صوتی یک شرکت یا اداره از کانال های داخلی آن شرکت و انتقال آن ها به اینترنت از طریق یک ترانک است. سیپ ترانک ها در دو نوع یکطرفه و دوطرفه موجود هستند که در نوع دو طرفه، عکس این انتقال نیز امکان پذیر است. شما با راه اندازی این سرویس در شرکت خود می‌توانید با یک روش بسیار اقتصادی، امکان اتصال چند کاربر که تعداد آن ها بسته به انتخاب خود شماست؛ بدون هیچ محدودیت زمانی و مکانی، تماس های صوتی با کیفیتی و ایمنی داشته باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.