راه اندازی سیپ ترانک به روش های اقتصادی

راه اندازی سیپ ترانک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود، ما می‌توانیم الستیکس راه‌اندازی کنیم که محبوبترین IP PBX موجود است، منتها الستیکس نیازمند یک سری پیش نیازهایی است.
یکی اینکه ما باید شبکه‌ی خوبی داشته باشیم، ما با شبکه‌های نا مناسب می‌توانیم دیتا جابجا کنیم، به این شکل که مثلا بخواهیم یک عکس، یا دیتا جابجا کنیم یا اینترنتی را Share کنیم بین دوستان و استفاده کنیم؛ اما نمی‌توانیم ویس Voice خوبی را با یک شبکه‌ی ناسالم جابجا کنیم. ما در یک شبکه‌ی سالم، در یک شبکه‌ی Flat باید بتوانیم که با یک Delay چند میلی ثانیه‌ای مثلاً بین 2تا نهایتاً 10 میلی ثانیه در شبکه ویس خوبی داشته باشیم. حالا اگر قرار باشد که مثلاً رادیو بین اینها باشد یا اینترنت جابجا شود، نهایتاً حدود 30 میلی ثانیه با یک اینترنت خیلی بی‌کیفیت 300 میلی ثانیه باشد؛ اما اگر بالاتر از این باشد، این ویپ به درد نمی‌خورد و باید فکر دیگری بکنیم.
مسئله‌ی بعدی بحث Packet Lost موجود در شبکه‌هاست که سبب قطع و وصلی صدا شده و فقط کافیست در بخشی از صدا، مثلاً می‌خواهم بگویم “سلام، چطوری؟ من خوبم” اینطوری می‌شود: “..لا …چطو…خو….” در واقع کیفیت صدا بسیار پایین آمده و نامفهوم می‌شود؛ شاید در این جمله‌ی ساده بتوان کلمات را حدس زد ولی در مواقع دیگر ممکن است اشتباه بشوند.

ضمن اینکه برای ویپ VOIP ما نیاز به یک سرور داریم و اشتباهی که برخی افراد مرتکب می‌شوند این است که یک کامپیوتر برای این کار قرار می‌دهند. کامپیوتر هیچ وقت سرور نمی‌تواند باشد. سرور کامپیوتری است که علی‌رغم مشخصات سخت افزاری خوب، CPU خوب، رم خوب و هارد بسیار خوب، باید پاور بسیار خوبی داشته باشد که بتواند 7 روز هفته، 24 ساعت روز روشن باشد. بعضاً کامپیوتری که مشتری‌ها به ما می‌دهند، کامپیوتری هست که مورد نیازشان نیست، خوب نیست و پاور آن در مدت کوتاهی می‌سوزد.

برای یک کیس خوب، سیستم خوب یا پکیجی که برای ویپ VOIP جمع آوری می‌شود،‌ ما حداقل به یک Core do2 یا CoreI3 نیاز داریم که 8 گیگ رم و هاردی متناسب (حداقل 500 گیگ) داشته باشد.

بعد از آن ما ایزابل را روی این سرور یا مینی سرور نصب می‌کنیم و مراحل را جلو می‌بریم بعد در شبکه‌ای که از قبل راه‌اندازی کردیم می‌توانیم سیستم خوبی داشته باشیم،‌ روی آن ضبط مکالمات راه اندازی کنیم، IVR راه اندازی کنیم؛ ولی ما نیازمند خرید IP Phone خواهیم بود که بتوانیم چند IP Phone راه‌اندازی کنیم، باید Gateway داشته باشیم. کار Gateway اتصال خطوط آنالوگ شهری یا خطوط 8 رقمی، یا خطوط قدیمی که وجود دارند، به سرور ویپ VOIP است که ما حتما باید به Gatewayهای درجه یک Grand Streem یا Cisco تهیه کنیم و استفاده از Gateway بی‌کیفیتی مانند newrock و dinstar کار فاجعه‌باری است و ما را متضرر خواهد کرد.

نکته‌ی مبهمی که وجود دارد بحث داخلی روی موبایل است که خیلی از همکاران به مشتری‌هایشان به عنوان یک آپشن قوی ارائه می‌دهند. با Port Forwarding داخلی روی موبایل راه‌اندازی می‌کنند و تیر خلاص را به مشتری می‌زنند؛ به خاطر اینکه در فاصله‌ی بسیار کوتاهی مشتری‌ها هک می‌شوند و سبب چند اتفاق می‌شود؛ یکی اینکه یک بک دور Back Door درست می‌شود به شبکه‌ی آنها و هکرها می‌توانند از طریق این ویپ fi به سرورشان یک سری به شبکه‌ی اینها بزنند. از طرفی دیگر این خطوط IN چه در داخل و چه در خارج کشور می‌آیند یک Rout‌eمی‌نویسند، شروع می‌کنند به تماس گرفتن و در مدت کوتاهی برای مشترک قبض چند میلیونی یا چند صد میلیونی و بعضی اوقاتی چند میلیاردی می‌آید، مخصوصا اگر خطوطشان ای‌وان یا سیپ ترانک باشد چون از تمام خط‌ها تماس رد می‌شود، در یک شبانه روز می‌تواند برایشان بسیار هزینه بتراشد. این‌ها معضلاتی هست که در ویپ وجود دارد و اگر کار به صورت حرفه‌ای انجام نشود، مشتری دچار چنین مشکلات عجیبی خواهد شد.

به همین دلیل ما در تیم “ارتباط سنتر” هزینه‌ی بالایی برای راه‌اندازی سیستم ویپ می‌گیریم؛ البته برخی همکاران با هزینه‌های پایینتر پروژه را انجام می‌دهند ولی علت بالا بودن دست مزد تیم ما این است که خیلی مشکلات موجود در شبکه، روتر، گیت وی و … را پیدا کرده و برطرف می‌کنیم؛ نهایتاً با ارائه‌ی یک پروژه‌ی بی‌عیب و نقص رضایت کامل مشتری را جلب نموده به طوری که تماس بعدی مشتری به ما صرفا برای بزرگ کردن شرکت، اضافه کردن یک آفیس دیگر یا راه‌اندازی شعب جدید مجموعه می‌باشد و نه اعتراض و ایراد و شکایت!

نکته‌ی مهم بعدی این است که ما سیپ ترانک را بنا به نیاز و امکانات مشتری طراحی و راه‌اندازی می‌کنیم.  مثلا غالب مشتری ها یی که سیپ ترانک تهیه می کنند کسایی هستن که یک دفتر بسیار کوچک دارند که سانترال خانواده TES/M824  دارند. همکاران ما  راهکار های مختلفی ارایه میدهند مثلا استفاده از استریسک بیس ها مانند ایزابل ،الستیکس،نیوراک ،گرند استریم،زایکو و…. که امکانات قابل توجهی به ما میدهد که نظیر ضبط مکالمات و آی وی آر های پیشرفته و تو در تو، که می توانیم  آنرا  به گیت وی های FXS وصل کنیم ،ولی این روش روش اقتصادی نخواهد بود.و در نهایت  نیاز داریم که آن را به ورودی سانترال وصل کنیم.اما پایداری لازم را نخواهد داشت.نظر  بنده استفاده از سیستم های آی پی بیسی است که اولا بسیار پایدار باشد و غیر قابل نفوذ باشد.
روتر های سیسکو قابلیت نصب ماژول های ویس را داراست و می توانیم FXO&FXS روی آن نصب کنیم. و امنیت بسیار بالا یی دارد. می توانیم این روتر را روی شبکه گزاشت ولی دسترسی آنرا برای ورود از طریق شبکه محدود و پیا بطور کامل  بست.

با این  روش می توانیم هزینه های مشتری را بشدت کاهش داد.اما یسری امکانات  مانند ضبط مکالمات و صف را از دست می دهیم.که به نظر بنده  مشتری هایی که دفتر کوچک دارند.معمولا ترجیح می دهند خودشان تلفن را پاسخ می دهند.البته  روی  سانترال های 824 آی وی آر موجود می باشند.و در صورت نیاز دیوایس های مخصوص اینکار وجود دارند که بسیار خوب عمل می کنند.

مرتبه  بالا تر سانترال های دییجیتال  سری TDA&TDE می باشد. TDA  که مشخصا  سیپ ترانک را ساپورت نمیکند.بخاطر همین نیاز داریم از طریق ایوان ارتباط بر قرا ر کنیم.طبق معمول  پیشنهاد ما  سیسکو می باشد. که بسیار عالی عمل می کند.هم 30 کانال  همزمان راه اندازی می کند هم قیمت بسیار پایینی دارد.

TDE  را ما می توانیم با  لایسنس راه انداززی کینم اما بدلیل  حضور در بحران اقتصادی با دلار 14000 تومانی همه دوست دار  دور  زدن لایسنس ها  هستند.خوب  با  روش استفاده از سیسکو ما می توانیم  از روش TDA روی TDE نیز  استفاده نماییم و بدون  تخلف  قانونی خیلی راحت  از امکانات روز نیز استفاده نماییم.

مورد بعدی سانترال های NS  می باشد که می توان با لایسنس پیش برد ،که این دستگاه نیز قابلیت نصب کارت ایوان را داراست که می توان مانند محصولات قبلی از سیپ ترانک استفاده نمود.

راه اندازی خطوط سیپ ترانک – سیپ فون بر بستر کابل مسی و فیبر

امروزه مخابرات به خاطر هزینه بالای نگهداری بستر مسی و عدم توانایی توسعه آن، درخواست خطوط شهری نیز بر توانایی واگذاری پیشی گرفته و اقدام به واگذاری خطوط سیپ ترانک بر بستر مس نموده که بتواند 30 خط همزمان را روی یک زوج سیم عبور دهد.
از طرفی به موازات آن شبکه فیبر را وارد چرخه کاری مخابرات نموده که بر روی یک کور بتواند چندین مشترک را سرویس دهد.

لازم به ذکر است که هر مشترک می‌تواند چندین سرویس را روی مودمی که دریافت می‌کند داشته باشد.

راه اندازی خطوط داخلی بیرون از مرکز به صورت سیپ اکستنشن

امروزه یکی از خواسته‌های به روز و متداول مدیران شرکت‌ها برای توسعه و مدیریت هزینه‌های شرکت، استفاده از داخلی روی موبایل پرسنل می‌باشد.

استفاده از این ابزار کمک بسیاری در کنترل هزینه‌های تلفنی شرکت می‌نماید.

در ضمن پیدا کردن افراد و پرسنل را ساده‌تر می‌نماید.

از این رو مجموعه ارتباط سنتر اقدام به اضافه کردن این خدمت جدید به سبد خدمات خود نموده است.

شایان ذکر است که این سرویس قابل راه‌اندازی با ابزارهای کمکی روی سانترال های قدیمی نیز می‌باشد.

راه اندازی خطوط سیپ ترانک و سرویس‌های ویپ (VOIP) بر روی روتر سیسکو

بهترین و مقرون به صرفه‌ترین راه برای راه اندازی خطوط سیپ ترانک و سرویس‌های مبتنی بر بستر ویپ VOIP را از ما بخواهید.

راه اندازی خطوط سیپ ترانک با روتر سیسکو یکی از جذاب‌ترین روش‌ها می‌باشد که می‌توانیم با سانترال‌های نسل قدیم سری TDE & TDA راه‌اندازی کنیم.

در سری‌های جدیدتر نیز به دلیل هزینه‌های بالا استفاده از لایسنس و کارت‌های DSP جذابیت استفاده از روتر سیسکو را دو چندان می‌نماید.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که، با اینکه این روتر در ظاهر به روز نمی‌باشد؛ اما امکانات بسیار جذابی نظیر داخلی‌های ویپ را ارائه می‌کند که باعث می‌شود یک دستگاه قدیمی با کمترین هزینه تبدیل به دستگاه پیشرفته و بروزی شود.

شایان ذکر است که یکی از بیشترین درخواست‌های مشتریان، داشتن ارتباط بین دفاتر می‌باشد.

این مسئله شامل هزینه‌های بسیار بالایی می‌باشد. توجه داشته باشید که یکی از این امکانات اتصال چندین سایت پاناسونیک به پاناسونیک و سیستم‌های غیر پاناسونیکی می‌باشد.

مجموعه «ارتباط سنتر» دارای برترین متخصص‌های مخابرات، شبکه و ویپ می‌باشد که این مسئله سبب می‌شود پروژه‌ها با سرعت بسیار بالا و کیفیت عالی و هزینه‌های قابل قبول با توجه به شرایط اقتصادی کنونی انجام شود.

فقط با یک تماس با مجموعه ما، خاطره‌ای مثبت و ماندگار از تکنولوژی ویپ در ذهن و تجربه‌ی کاری شما ثبت می‌شود.

فقط با پرداخت 4700 می‌توانید سانترال خود را به سیپ ترانک و تکنولوژی ویپ متصل نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.